IT & C

Comercializarea Windows Vista ar putea fi interzisa in Europa

Microsoft ar putea avea mari probleme cu vinzarea, in Europa, a noului sau sistem de operare , mult asteptatul Windows Vista. Comisia Europeana a avertizat grupul Microsoft ca va interzice comercializarea noului sistem de operare Vista in spatiul comunitar, in cazul in care va include anumite aplicatii, scrie Wall Street Journal, citata de New York Times.

Neelie Kroes, comisarul european pentru Concurenta, a declarat publicatiei ca a trimis o scrisoare directorului executiv al grupului, Steve Ballmer , prin care a prezentat ingrijorarile Executivului comunitar, similare celor privind aplicatiile care insotesc actualul sistem de operare Windows.

Scrisoarea oficialului UE vine dupa ce Microsoft a anuntat, saptamina trecuta, ca a aminat lansarea sistemului Vista pentru ianuarie 2007, cu scopul realizarii de noi teste. Un purtator de cuvint al comisarului european a spus ca reprezentantii Uniunii Europene sint ingrijorati in legatura cu planurile Micro-soft legate de motoarele de cautare pe Internet, dar nu a furnizat detalii.

Compania Google ca si alte companii furnizoare de servicii de Internet si-au manifestat preocuparea privind posibilitatea ca Microsoft sa foloseasca " Internet Explorer 7" pentru a directiona utilizatorii catre serviciul de cautare al grupului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele