IT & C

Clauze abuzive in contractele Astral Telecom

In urma sesizarilor de la abonati, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a cerut firmei Astral Telecom sa modifice clauzele considerate abuzive din contract.

Astral Telecom este o firma care furnizeaza servicii de cablu tv si telefonie fixa si a fost preluata de UPC Romania. ANPC a dat un termen de o luna pentru imbunatatirea clauzelor contractuale care incalca drepturile abonatilor.

DATELE PERSONALE

In contract exista o clauza care prevede: "Sunt de acord ca datele personale furnizate pe durata prezentului contract sa fie folosite de Prestator, direct sau prin imputernicitii sai, in sondaje si in scopul primirii de oferte comerciale". ANPC considera ca este abuziva, incalca legea privind protectia datelor personale si a propus schimbarea ei astfel: "Folosirea datelor personale va fi facuta numai cu acordul expres al partii contractante /consumator".

DURATA CLARA

In loc de "Durata prezentului contract este nedeterminata ", inspectorii au cerut ca perioada din contract sa fie exact specificata. Actualul contract mai prevede dreptul firmei de a propune modificarea clauzelor, dar nu exista acelasi drept si pentru abonati. De asemenea, achitarea in avans a unui produs nefurnizat a fost declarata abuziva de catre instanta. O alta observatie a ANPC a fost vizavi de faptul ca firma isi rezerva dreptul de a schimba numarul de telefon al unui abonat, fapt care ii poate aduce acestuia un prejudiciu .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele