IT & C

# aniversare google #Clara Schumann #pianista clara schumann #logo google

Clara Schumann: Google aniverseaza 193 ani de la nasterea pianistei

Clara Schumann, pianista si compozitoare germana, sotia renumitului compozitor Robert Schumann, este aniversata astazi de Google, printr-un logo special, la 193 ani de la nastere.

Clara Schumann s-a nascut in 13 septembrie 1819 la Leipzig si s-a casatorit in 1835 cu Robert Schumann, elev al tatalui ei, maestru de pian.

Robert Schumann a compus mai multe concerte de pian special pentru sotia sa, o interpreta de valoare, iar cei doi au jucat un rol important in cariera lui Johannes Brahms, pe care l-au incurajat sa compuna.

Clara Schumann a fost impresariata de tatal sau, care a folosit apoi aceeasi metoda de predare si pentru alti muzicieni, ca Hans von Bulow.

Dupa moartea lui Robert Schumann, in 1856, Clara Schumann si-a dedicat viata operei sotului ei, creand o arhiva cu toate manuscrisele de muzica ale compozitorului. Vaduva Clara Schumann a interpretat exclusiv muzica sotului ei dupa moartea acestuia, facandu-l celebru.

Sursa foto: Google.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele