IT & C

Cisco cumpara unelte de dezvoltare software pentru comunicatii

Cisco Systems va cheltui 47.8 milioane $ pentru achizitionarea a doua firme nou infiintate a caror tehnologie va ajuta marile companii sa isi unifice aplicatiile software cu platformele lor de comunicatii IP.

Cisco a spus ca va plati 28 milioane $ in cash pentru compania Metreos, din Austin , Texas, o firma cu 19 angajati. De asemenea, va cheltui alte 19.8 milioane $ pentru compania Audium din New York, cu 26 de angajati.
Software-le dezvoltate de Metreos si Audium vor fi utilizate de partenerii tehnologici ai Cisco, integratorii de sisteme, vanzatorii cu valoare adaugata si clienti pentru a crea si furniza aplicatii pe Cisco Unified Communication System, o suita de produse si aplicatii voce, date si video care integreaza comunicatiile cu infrastructura IT.

"Tehnologia acestor doua companii functioneaza ca un middleware care leaga aplicatiile business cu comunicatiile astfel incat procesele economice pot fi conectate la utilizatori", a declarat Zoltan Ploretzky, director de business development pentru produsele Cisco Unified Communications. "Cel mai mare avantaj al acestor unelte este ca nimeni nu trebuie sa fie un dezvoltator Java pentru a face acest lucru".

De exemplu, software-ul de planificare a resurselor unei companii poate fi legat la structura sa unificata de comunicatii, astfel incat, daca apare o problema in lantul sau de distributie, aceasta poate notifica toate persoanele responsabile simultan si imediat.
Grupurile de produse Metreos si Audium vor fi integrate in Cisco Voice Technology Group.


Achizitiile se vor finaliza pana la sfarsitul lunii iunie.
Cisco lucreaza deja cu fiecare companie in parte. De mai bine de un an, revinde produsele Audium, iar Metreos este deja un membru al programului de dezvoltare al Cisco.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele