IT & C

#google #yahoo! #atac hackeri

Cine a atacat Google.ro si Yahoo.ro?

Motoarele de cautare Google.ro si Yahoo.ro au fost afectate de un atac al hackerilor pentru mai multe ore. Afla cine a fost in spatele atacului si cum au actionat hackerii.

Vizitatorii paginilor Google.ro si Yahoo.ro au fost redirectionati temporar catre o pagina a hackerilor din "Algerian Hacker Group" si nu au putut accesa site-urile dorite.

Algerian Hacker Group include aproximativ 200 de echipe de hackeri si a mai atacat aceleasi site-uri in Irlanda si Pakistan in ultima luna.

Atacul a vizat direct furnizorul de domenii de internet RoTLD DNS. Prin crearea unor probleme la serverele DNS locale, redirectionarea a afectat toti furnizorii de servicii de internet din Romania.

"Aceste website-uri sunt foarte populare si e foarte usor de remarcat daca este ceva in neregula cu ele. E posibil sa fie si altele alterate pentru a provoca daune, iar ceea ce s-a vazut pana acum sa reprezinte doar o momeala", a explicat Catalin Cosoi, Chief Security Strategist la Bitdefender, citat de Capital.ro.

Sursa foto: Securelist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele