IT & C

Cheltuieli mici pentru securitatea informatica

Aproape doua treimi dintre firmele romanesti investesc anual mai putin de 1. 000 de dolari in securitatea retelelor informatice proprii, potrivit unui sondaj realizat de GeCAD NET. Din totalul celor 1.300 de companii chestionate, 64,6% au declarat ca investitiile pentru achizitionarea si implementarea de solutii pentru securitatea IT se situeaza sub 1. 000 de dolari. 9% au bugete de pana la 3.000 de dolari, 6,4% aloca in acest scop intre 3. 000 si 10.000 de dolari, iar aproximativ 20% cheltuiesc anual mai mult de 10. 000 de dolari.
Acest ultim procent este in crestere, explicatia fiind aceea ca "un numar cat mai mare de companii realizeaza ca pierderile cauzate de lipsa sau ineficienta unui sistem de securitate informatica adecvat sunt net superioare investitiilor necesare pentru protejarea retelelor IT", dupa cum a spus directorul general al GeCAD NET, Dan Broasca . In lume, sumele cheltuite de companii cu securitatea IT au atins, anul trecut, valoarea-record de 42 de miliarde de dolari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele