IT & C

#jucarie #control #gadget #elicopter #ces

CES 2013: Prima jucarie care poate fi controlata direct cu mintea

Un elicopter de jucarie s-a numarat printre cele mai impresionante gadgeturi la CES 2013. Jucaria poate fi controlata direct prin undele cerbrala, cu un dispozitiv conectat prin Bluetooth si purtat pe cap.

NeuroSky a lansat la targul din Las Vegas Puzzlebox Orbit, primul elicopter teleghidat care poate fi controlat direct cu mintea.

Deocamdata, elicopterul raspunde doar la comenzi foarte simple. Dupa ce utilizatorul isi pune pe cap casca speciala, trebuie sa se concentreze pentru a controla jucaria zburatoare.

Cand utilizatorul se relaxeaza, elicopterul controlat de undele cerebrale aterizeaza automat, scrie Mashable.com.

Puzzlebox Orbit este insotit si de o aplicatie care se poate instala pe telefonul Android sau pe iPhone. Aplicatia conecteaza telefonul la casca cu Bluetooth si iti arata cat de mult trebuie sa te concentrezi pentru a controla jucaria.

Lansat la un pret de 189 dolari, elicopterul controlat direct cu mintea este doar primul pas catre alte gadgeturi controlate direct cu creierul, care ar putea oferi un sistem de control cu mintea mult mai sofisticat.



Sursa foto: Gadgetfreak.gr

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele