IT & C

Cercetatorii ieseni au inventat o haina care ne imbunatateste starea de sanatate

Cercetatorii ieseni participanti la Salonul de Inventica, editia 2008, au prezentat o inventie inedita: o vestimentatie din materiale naturale, lucrata si imbibata cu plante medicinale care au rolul de a asigura un echilibru energetic, vindecand zonele bolnave din organism.

"Haina se alege in functie de starea de sanatate. De exemplu, unei persoane care are hipertensiune i se recomanda o haina verde, iar unei persoane cu hipotensiune o haina rosie. Practic, vestimentatia genereaza un efect care optimizeaza starea de sanatate.

Aceste interactiuni se petrec la nivelul aurii umane de campuri bioeletromagnetice", a declarat, miercuri, cercetatorul iesean Traian Stanciulescu. Potrivit acestuia, hainele sunt facute in special din in si bumbac, la care se adauga pulbere de plante medicinale. Cercetatorul sustine ca hainele pot ameliora orice boala, deoarece asigura un echilibru energetic.

O alta inventie prezentata de cercetatorii ieseni a fost talismanul cu materiale curative. "Acest tip de bijuterie are un rezonator biofotonic care actioneaza pe o zona decompensata de energie, adica pe o zona bolnava", a explicat cercetatorul Stanciulescu.

La Salonul de Inventica de la lasi, cercetatorii din Republica Moldova si-au prezentat ultimele inovatii in sectorul agricol. "In lume se cunosc opt soiuri de plante leguminoase. Eu am adus omenirii inca doua soiuri noi, soiul de arahide Fazenda 1 si 2 si Fasolita", a declarat academicianul Valentin Celac, de la Institutul de Genetica al Academiei de stiinte din Republica Moldova.

Salonul International al inventiilor, cercetarii si transferului tehnologic se afla la cea de-a XII-a editie, fiind invitati participanti din zece tari pentru a-si promova inventiile si rezultatele cercetarilor. Evenimentul se desfasoara in perioada 14 - 24 mai.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele