IT & C

Cele mai teribile arme de pe fata Pamantului

Desi Razboiul Rece s-a incheiat iar omenirea nu s-a mai angajat in razboaie totale – chiar daca harta globului e impanzita de conflicte locale – industria armamentului nu a stat pe loc; dezvoltarea stiintei si a tehnologiei dupa el de-al Doilea Razboi Mondial a cunoscut o crestere fara precedent mai ales in sectorul militar, iar ultimii aproximativ 20 de ani au adus dezvoltari spectaculoase si infricosatoare.

Prezentam in continuare numai cateva dintre cele mai teribile si sofisticate arme sau proiecte ale armatei americane care imbina cunoasterea si tehnologia intr-un tablou al iresponsabilitatii umane, asa cum sunt ele expuse de publicatia americana Popular Science.

Bomba atomica

De departe aceasta este cea mai infricosatoare arma produsa de om, un produs al celei mai inalte cunoasteri a naturii dar si a celei mai mari ignorante a omului. Dupa caderea bombelor asupra Japoniei, lumea s-a schimbat radical traind sub teroarea extinctiei totale.

Bomba atomica nu putea fi realizata fara dezvoltarea fizicii cuantice, a cunoasterii domeniului microcosmic, acolo unde dansul particulelor da nastere unor energii uriase. Tocmai manipularea acestor energii – prin fisura atomului de uraniu – a facut posibila bomba atomica.

liliacProiectul X-Ray

In primii ani ai celui de-al Doilea Razboi Mondial armata americana a luat in calcul un plan propus de un stomatolog ce prevedea atasarea unor bombe de spinarea liliecilor, care ar fi trebuit sa zboare cu miile deasupra Japoniei incendiind orasele.

Planul prevedea ca liliecii – animale ce pot cara de trei ori propria greutate – sa-si faca loc in casele de lemn si hartie ale japonezilor. La un anumit moment, dispozitivele incendiatoare ar fi fost puse in functiune astfel incat rezultatul ar fi constat in arderea din temelii a unor intregi orase fara pierderi omenesti. Proiectul a trenat pana in 1944, pentru a fi apoi abandonat pentru ca liliecii nu ar fi fost pregati decat in anul urmator.

ultraMK-Ultra

Conceput in anii 1950 de catre CIA ca raspuns la metodele folosite de coreeni pe soldatii americani, proiectul prevedea dezvoltarea unui program in care erau testate diferite tehnici de control asupra mintii si de alterare a personalitatii prin diferite medicamente.

A devenit de notorietate faptul ca CIA a administrat unor oameni – fara ca acestia sa stie – binecunoscutul drog LSD, urmarindu-le reactiile. Un alt experiment de acelasi fel urmarea injectarea subiectilor cu diferite substante care le-ar fi provocat in cele din urma o stare de transa care sa-i determine sa spuna tot ce stiu.

In 1973, Richard Helms, directorul CIA de la acea vreme, a ordonat ca toate dosarele proiectului MK-ULTRA sa fie distruse, ceea ce facut ca investigatiile deschise ulterior sa nu aiba sorti de izbanda.

stargateProiectul Stargate

Proiectul a inceput in anii ’70 ai secolului trecut si prevedea, cel putin la suprafata, o abordare stiintifica a unor pretinse capacitati ale mintii umane: telepatia, vederea in viitor, in general orice capacitate extrasenzoriala tradusa prin tehnici folosite si de antici, cum ar fi lectura cartilor de Tarot sau divinatia plecand de la unele elemente naturale.

Rezultatele proiectului au fost tinute in cel mai mare secret de catre CIA iar proiectul a fost inchis in 1995.

delfinulMisiunea delfin

Marina militara americana a inceput inca din anii ’80 unele proiecte care implicau delfinii in mai multe tipuri de misiuni: de la patrulare, pentru protejarea navelor de razboi, la detectarea de mine si chiar pana la depistarea scafandrilor inamici si a-i ataca.

Protestul declansat de catre activistii pentru apararea animalelor a fortat marina sa declasifice unele dosare destul de sensibile din care s-a aflat ca delfinii erau prevazuti cu harnasamente electronice pentru diferite misiuni.

Bomba homosexualilor

Proiectul nu a trecut de stadiul incipient de propunere, dar este graitor pentru ideile sale: acesta a fost propus de catre un laborator al armatei americane din Ohio in anul 1994 si care implica o bomba cu ‘gaze’ care ar declansa un miros insuportabil determinand inamicii sa iasa din ascunzatori; o bomba care i-ar determina pe soldatii inamici sa transpire din abundenta, sau o alta bomba care sa le dea inamicilor o respiratie urat mirositoare.

Nu in ultimul rand, folosind un afrodisiac deosebit de puternic, bomba conceputa de mintile iluminate ale cercetatorilor americani ar fi trebuit sa-i transforme efectiv pe inamici in homosexuali.

molieMoliile cyborg

Ca si cum insectele nu sunt uneori destul de iritante, un proiect al armatei americane prevede folosirea unor molii cyborg pe post de spioni. Cercetatorii au reusti deja sa instaleze cu succes cipuri in gandaci si soareci prin intermediul carora animalele sunt teleghidate spre diferite locuri. In cazul moliilor, proiectul prevede implantarea unor microcipuri in molii inca din stare de nimfa.

 

tipat]Tipatul

Armata israeliana a conceput un dispozitiv, denumit ‘Tipatul’, care functioneaza prin declansarea unor sunete pe o frecventa insuportabila urechii interne umane prin distrugerea echilibrului persoanei, astfel incat inamicul ar fi alungat de dispozitiv din raza sa de actiune.

 

 

rodVergeaua lui Dumnezeu

Proiectul are in vedere postarea pe orbita Pamantului a doi sateliti, dintre care unul ar fi responsabil cu cumunicatia si hardware-ul pentru directie si ghidaj, in vreme ce celalalt satelit ar fi prevazut cu proiectilele in sine.

Noutatea dispozitivului sta nu numai in faptul ca ar fi plasat in spatiul cosmic ci si in aceea ca proiectilele, desi folosesc energie cinetica, pentru a dobandi viteze foarte mari – si, deci, putere de impact proportionala – se foloseste de forta gravitationala in loc de energie.

Proiectilele ar avea in jur de 30 cm in diametru si o lungime de 6 metri, astfel incat la o viteza tot mai mare – de aproximativ 11.000 metri pe secunda – forta de impact ar fi echivalenta cu aceea a unui focos nuclear, insa fara efectul radioactiv.

laserLaserul aeropurtat

Fortele aeriene americane au pus la punct un sistem laser dispus pe un Boeing 747 modificat cu ajutorul caruia ar putea fi doborate din zbor rachetele indreptate spre tinte americane. Prima testare a proiectului este programata pentru anul 2009.
 

 

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele