IT & C

#hackeri #securitate online # parole #update automat

Cele mai periculoase greseli care te expun hackerilor

Securitatea online tine uneori mai mult de bun-simt decat de cel mai puternic antivirus, iar cele mai periculoase greseli care te expun atacurilor hackerilor sunt ignorate de multi.

Cele mai multe infectii cu malware si furturi de date apar atunci cand utilizatorul are un sentiment fals de siguranta.

Ignorarea update-urilor software

Update-urile la Windows si OS X oferite regulat de Microsoft si Apple sunt importante, dar nu si suficiente. Mai ales in Windows, este important sa lasi aplicatiile sa-si faca update automat, in special cele mai vulnerabile, ca Java si Flash.

Parole slabe

Lipsa unei parole sigure usureaza adesea munca hackerilor. Fiecare parola ar trebui sa aiba minim 8 caractere, sa contina litere mari si mici, dar si caractere speciale.

Ignorarea riscurilor de pe site-urile "sigure"

Pana la 61% din infectiile malware care permit atacuri ale hackerilor provin de pe site-uri sigure. Infiltrarea linkurilor periculoase in retelele sociale este cel mai mare pericol. Atunci cand un link este neobisnuit, asigura-te ca a fost intr-adevar trimis de un prieten inainte de a-l deschide.

Sursa foto: owni.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele