IT & C

#bandai tuttuki bako #tenori-on #facebank #gadgeturi ciudate #japonia

Cele mai ciudate gadgeturi din Japonia

Tara Soarelui Rasare nu este doar patria lui Sony, , Nintendo sau a sushi-ului, dar gazduieste si cele mai ciudate gadgeturi. Unele au un rost, altele sunt pur si simplu caraghioase, iar altele par a fi inventate doar de dragul de a crea ceva. Iata un top al celor mai ciudate gadgeturi din Japonia.



1. Face Bank

Face Bank este de fapt o pusculita. Creata de mintile de la Banpresto, pusculita este reprezentanta de un paralelipiped destul de mare, imbracat in cauciuc si care are o fata asemanatoare celei omenesti.

Cu ajutorul unor senzori de miscare Face Bank va simti mana ta, isi va deschide gura si va inghiti moneda care o intinzi. Face Bank va rumega moneta pana cand o va inghiti.

2. Yamaha Tenori-On

Acest gadget a fost inventat de catre muzicianul japonez Toshio Iwai. Yamaha Tenori-On este un instumentel muzical digital si functioneaza printr-un sistem tactil si LED-uri.

Atunci cand utilizatorul isi plimba mainile pe suprafata lui fiecare LED va activa o nota muzicala care va fi redata prin difuzoarele laterale.

3. Mir:ror

O tehnologie simpla ca RFID-ul (idetificare prin frecvente radio), pusa pe mana japonezilor poate sa devina ceva ciudat si chiar folositor.

Cu ajutorul unor semne numite "ztamp:s" atasate pe diferite obiecte poti dicta o actiune programata printr-o "oglinda" controlata de computer.

Adica in cazul in care vei semnaliza cu portmoneul propriu, computerul va deschide sistemul de .

4.


Ai visat vreodata sa te lupti cu un panda sau sa incerci sa atingi "muci" virtuali, acum ai sansa. Bandai Tuttuki Bako este o cutie cu un ecran digital si o gaura pe o latura.

Utilizatorul va insera degetul in acea gaura, iar pe ecran va aparea imaginea lui digitizata. De aici poti sa lovesti un panda, sa te joci cu o minga vascoasa sau sa impungi cu degetul fata unui personaj digital pana acesta stranuta.

5. Telefonul pentru fertilitate DoCoMo D702iF FOMA

Atunci cand ceasul biologic da semne, operatorul de telefonie japonez DoCoMo, are raspunsul: telefonul mobil pentru fertitilitate DoCoMo D702iF FOMA.

Mobilul nu va face minuni, dar daca domnisoarele vor completa detaliile legate de acest gen de eveniment , vor primi raspunsul dorit, adica cel mai propice moment pentru conceperea unui copil.

6. Thanko, manusi cu USB

Aceste manusi sunt ideale pentru zilele infrigurate din iarna, cand doresti sa faci economie la caldura, dar vrei sa joci Counter-Strike.

Daca PC-ul sau laptopul propriu nu genereaza destula caldura pentru ati incalzi tie mainile, ataseaza setul de manusi Thanko la USB-ul din dotare, iar aceste te vor incalzi cu singuranta.

7. Acvariu LED cu meduze Banpresto Aquapict

Daca te-ai saturat de pestii din acvariu, poate vrei sa schimbi placa si sa ai "meduze la borcan". Daca nici asa nu se poate, iata ca japonezii au solutia.

Banpresto, creatorul lui Face Bank a inventat si acvariul cu LED-uri si meduze de silicon. Meduzele prind viata datorita miscarii apei, care la randul ei este directionata de o pompa.

8. Ant's Life Studio

Ai visat vreodata sa ai o ferma de furinici? Ei bine, acum ai ocazia intr-un mod mult mai economic si practic. Ant's Life Studio este o ferma digitala de furnici.

Poti privi furnicile tale virtuale cum se misca dintr-un loc in altul, mananca si se plimba iar. Ok, jucaria nu este tocmai economica.

9. Nohohon, personaje de birou

Daca esti una din persoanele care nu are cu ce sa isi decoreze biroul de la servici, iata cea mai recenta idee nipona, Nohohonii.

Nohohonii au si dau din cap pentru a te scapa  pe tine de stresul de la lucru. Totodata, acestia vor inregistra si timpul pe care il pierzi la lucru.

10. Caini USB


In mod normal un USB are o utilitate, de obicei aceea de a stoca date, informatii, fisiere, imagini sau mai bine, sa formeze o conecxiune, Bluetooth sau Wi-Fi.

Nu este cazul "cainelui USB" care nu va face nimic din cele de mai sus, dar conectat la slotul USB va incerca o "imperechere" cu PC-ul tau.

Face Bank demonstreaza ce stie, iar Nohohonii isi misca capetele pentru calmul tau...

Face Bank in actiune

Nohohonii te calmeaza

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele