IT & C

#masina de spalat #toaster #expressor #cuptor #cuptor cu microunde #plita

Cele mai ciudate electrocasnice portabile

Te-ai gandit vreodata ca iti poti prepara cafea, paine prajita sau pizza atunci cand stai pe o banca in parc? Tehnologia de astazi anuleaza dependenta de spatiul casnic, oferindu-ne posibilitatea de a realiza anumite activitati in timp foarte scurt si in orice loc.



Prajitor de paine


Prajitorul de paine portabil are dimensiuni foarte mici si nu se aseamana deloc cu un dispozitiv normal. Conceptul a fost propus de un corean si se afla inca la inceputurile comercializarii. Dispozitivul se poate utiliza cu usurinta, fara a fi nevoie de accesorii suplimentare. Cu ajutorul unei palete (creata cu ajutorul nanotehnologiei pe baza particulelor de carbon) caldura este transmisa pe suprafata feliei de paine.

O poti manevra exact asa cum manevrezi un cutit pentru a intinde o bucata de unt. Talpa ceramica este asemanatoare cu cea a unui fier de calcat. Cealalta latura a dispozitivului contine indicatori vizuali ce te anunta gradul de prajire a painii.

Sursa foto: www.oddee.com

Dezavantajul este dat de faptul ca sunt necesare aproximativ 3 minute pentru a praji doar o parte a feliei de paine.  Daca vrei ca micul dejul sa fie cu adevarat unul special, atunci afla ca pe piata a aparut batonul de unt ce functioneaza asemenea unui tub de lipici, astfel incat sa il poti aplica pe felia de paine fara sa te mai folosesti de alte ustensile.
 

Espressor


Espressorul de cafea portabil are dimensiuni extrem de reduse si functioneaza pe baza unei capsule de CO2 ce produce o presiune de 9 bari. Capsula trebuie inlocuita dupa 8 utilizari. De asemenea, este important de stiut ca aparatul poate functiona atat cu cafea normala cat si cu capsule speciale pentru automatele de cafea. Citeste mai multe aici despre aparatul portabil pentru prepararea cafelei espresso.
 

Plita electrica


Plita electrica portabila este foarte utila in excursie, la picnic sau chiar intr-un apartament de dimensiuni mici. Dispozitivul poate fi conectat atat la o priza normala cat si la o baterie auto . De asemenea, poti folosi simultan trei vase, datoria suprafetelor multiple pentru gatit. Temperatura maxima poate ajunge la 280o C, astfel incat iti ofera multiple posibilitati pentru prepararea sau incalzirea mancarii.
 

Cuptor cu microunde


Cuptorul cu microunde portabil pare a naste multe nedumeriri in randul consumatorilor. Cu toate acestea, cerititudinea este data chiar de manerul solid pentru transport. Dispozitivul poate fi conectat la bateria masinii sau la orice alta baterie de 12 volti. Pentru a fi manevrat mai usor, cuptorul este dotat cu un cablu de alimentare mult mai lung decat in cazul unui model de uz casnic. Astfel, poti folosi aparatul in orice spatiu, la birou, in masina sau in rulota.
 

Cuptor de pizza


Cuptorul pentru pizza, tot portabil, pare mai degraba un moft decat o necesitate. Cu toate acestea, pasionatii de pizza il pot folosi foarte simplu, conectandu-l in slotul pentru telefon mobil sau bricheta al masinii personale. Dispozitivul incalzeste pe verticala, de sus in jos, si poate fi folosit atat pentru incalzit, cat si pentru copt, beneficiind de doua trepte de intensitate a caldurii.
 

Masina de spalat


In ceea ce priveste confortul pesonal, inventiile ciudate nu se opresc aici. Urmatorul produs pare a fi inventat inaintea produselor electrocasnice, insa cu toate acestea se vrea a fi un dispozitiv 100% ecologic. Masina de spalat manuala se afla la mijlocul distantei dintre spalatul hainelor cu mana si masina de spalat automata.

Sursa foto: www.oddee.com

Nu stim deocamdata care sunt performantele acestui dispozitiv, insa aparent acestea depind de forta bratelor persoanei care il foloseste. De ce? Deoarece masina de spalat ecologica este pusa in functiune cu ajutorul unei manivele. Pentru a spala hainele este necesar sa le introduci in recipientul din dotare (cu o capacitate maxima de aproximativ 2 kg) , sa torni apa calda si detergent in masuri direct proportionale cu cantitatea de haine. Insurubezi bine capacul si invarti manivela pana cand banuiesti ca hainele sunt curate.

Producatorii prezinta lucrurile dintr-un punct de vedere mult mai serios, orice cumparator beneficiind si de un manual de instructiuni profesional pentru utilizarea masinii. Cu toate acestea, avantajul principal este dat de faptul ca energia electrica nu mai reprezinta principalul de factor de care depinde spalatul hainelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele