IT & C

#malware #trojan #amenintare virtuala #romania

Ce ne-a amenintat PC-ul in martie 2010

Topul ameninatrilor informatice din martie este din < class="xirtireh" href="//www.acasa.ro/nou" title="nou"> nou dominat malware-ul .

Totusi, clasamentul nu a ramas acelasi ">au existat cateva modificari. Noi tipuri de cod malware afectand in special computere din Europa de Est si China.

, baiatul rau al internetului

Rata infectiilor provocate de Conficker a crescut in fiecare luna, ajungand in prezent la de 10,32% din toate ameninatrile detectate. Locul secund din lista de malware este detinut de /Autorun, o rata de 8,42%. Aceasta eticheta este pusa in special troienilor proiectati pentru a fura informatii si artefacte din jocurile online si World of Warcraft. +.+-=-+.+ -+.-+=+-.+-
Un alt cod malitios, ce foloseste limbajul Autoit, Win32/Tifaut, a ajuns pentru prima data in lista de 10, la nivel global, plasandu-se al 6-lea cu o rata de 1,49%. Acest malware se transmite intre computere copiindu-se pe medii stocare a datelor (in special stick-uri USB), modificand totodata fisierul Autorun. inf pentru a se lansa automat.

In plus, in fisierul autorun.inf sunt generate comentarii aleatorii pentru a mai greu de detectat de catre solutiile de securitate. Acest malware a fost creat special pentru a fura informatii de pe calculatoarele infectate. Aflandu-se pe pozitia 7 in luna martie, amenintarea catalogata ca VBS/StartPage ajunge la o rata globala de raspandire de 1,22%.

Malware-ul pe mapamond

Chiar si regional, in luna martie, ponderile ameninatrilor au fost similare celor inregistrate la nivel global. Astfel, Win32/Conficker a ramas pe primul loc in acesta regiune. In Marea Britanie rata sa a fost de 7,92%, in Germania 10,09%, Finlanda 9,65%; Republica Ceha 4,82%, Ungaria 5,15%, Rusia 13,84%, Ucraina 19,68%, Letonia 5,90%; Emiratele Arabe Unite 9,93% si Serbia 9,78%.

Similar Conficker, un alt amestec de Troieni ce exloateaza functia Windows autorun.inf este evaluat printre amenintarile dominante din regiunea EMEA. S-a clasat pe primul loc in Slovacia, a ajuns pe locul doi in Franta si pe pozitia a treia in Israel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele