IT & C

#visa #visa codesure #e-ink #card_credit

Cartea de credit cu e-ink, un dispozitiv anti-inselaciune

Companiile Emue Technologies si Visa prezinta cea mai noua serie de carduri de credit anti-inselaciune care fac parte din solutiile Visa CodeSure.

Daca noile modele se vor ridica la asteptarile publicului, s-ar putea ca foarte curand sa poate fi folosite.

Cum functioneaza

Modelul are aceeasi marime si aceeasi grosime asemenea unui card de credit normal, dar dispune de un ecran e-Ink cu 14 segmente, o tastatura cu 12 butoane si chiar o baterie care rezista pana la trei ani de uzura .

Atunci cand utilizatorul va dori efectuarea unei tranzactii de pe telefonul mobil sau online, acesta va trebuie sa tasteze informatiile despre respectiva tranzactie si PIN-ul cardului pentru a genera un cod unic care va aparea pe ecranul cardului.

Totusi, ideea nu este noua. Unele banci din lume au introdus sisteme asemanatoare de generare unui cod unic, dar nu direct prin cardul de credit, ci printr-un dispozitiv separat de dimensiuni reduse.

Alte implementari


Emue Technologies mai lucreaza in prezent si la prima aplicatie de identificare compatibila atat cu terminalul Apple iPhone, cat si cu telefoanele mobile cu suport Java.

Noul sistem de carduri se afla in lucru de 18 luni si va incepe sa fie introdus in tari Italia, Israel, Elvetia sau Marea Britanie. Totodata, sistemul Visa CodeSure av fi prezentat in cadrul show-ului Cartes Digital Security and Smart Technologies Expo din Paris.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele