IT & C

Carnea clonata poate fi consumata

Nutritia este un subiect cat se poate de important pentru era moderna. Omul zilelor noastre este preocupat de sanatatea sa si investe mult ca sa o mentina intacta. Dietele cin ce in ce mai bizare aproape ca nu ne mai mira, daca la mijloc este lupta impotriva kilogramelor in plus, sau a unui stil de viata sanatos . Dar totul pana la o limita. Ieri, reprezentanti ai companiilor alimentare din America au dat unda verde consumului de carne provenita de la animalele clonate. Astfel, s-a decis ca lactatele si carnea provenite de la bovine, ovine si porcine clonate sunt la fel de sigure pentru consum ca produsele obtinute de la animale obisnuite. Aceste produse vor intra pe piata in cel mult cinci ani. Atunci americanii se pot infructa dintr-o bucata delicioasa de carne clonata . Acest tip de alimente nu se vor deosebi de celelalte alimente aflate in rafturile magazinlor. Ele nu vor avea o eticheta speciala care sa evidentieze provenienta lor. Reactiile insa nu s-au lasat asteptate. Numeroase organizatii umanitare au evidentia riscurile la care corpul uman se va expune la consumul acestui tip de alimente. anumite defecte genetice vor fi imposibil de observat la puii de clone. De exemplu, o proteina alterata de la un animal clonat s-ar putea transforma intr-un alergen in cazul omului si ar putea cauza de la o reactie usoara pana la o boala grava sau chiar moartea. Produsele provenind din animale clonate vor fi in continuare interzise in Uniunea Europeana, ceea ce nu inseamna ca ele nu vor ajunge in Europa, nefiind etichetate. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele