IT & C

#dslr #dual-axis #eos 7d #canon

Canon EOS 7D, un aparat foto cu 18 MP

Canon dezvaluie noua camera SLR, EOS 7D care dispune de un design complet nou conceput sa se potriveasca perfect cu cerintele fotografilor.

Icorporand un nou senzor APS-C CMOS de 18 MP, creat de Canon, EOS 7D beneficiaza de procesor Dual "DIGIC 4", un domeniu ISO ce poate fi extins pana la 12.800 si o fotografiere continua la 8 fps -uri.

Echipari EOS 7D

EOS 7D integreaza un senzor AF cu 19 puncte de focalizare, permitand fotografilor sa obtina cadre precise si sa optimizeze setarile de compozirie. Sistemul AF (autofocus) imbunatatit ofera un set de optiuni automate si manuale ce includ Zone si Spot AF pentru a localiza si captura subiectii rapid si precis.

Setarile AF pot fi personalizate usor, permitand obtinerea de reactii rapide la schimbarile din scena. Diferite puncte AF pot fi setate pentru o orientare verticala sau orizontala, astfel incat fotografii pot trece automat de la modul portret la cel peisaj, fara a atinge vreunul dintre butoane.

EOS 7D incorporeaza si un nou sistem de masurare. Sistemul Focus Colour Luminance (iFCL) masoara in mod inteligent focalizarea, culoarea si luminozitatea, de-a lungul a 63 de zone. Completand cele 19 puncte AF, senzorul pe doua niveluri este capabil sa adune informarii de la fiecare zona distincta in parte pentru a obtine o expunere mai precisa si mai constanta.

Captare imagini

Modelul Canon EOS 7D integreaza un vizor inteligent care ofera fotografilor o acoperire a cadrului de 100%. Cu un zoom de 1.0x1, o premiera pentru un aparat EOS, fotografii pot vedea o imagine extinsa si mai luminata. Un ecran LCD incorporat in vizor permite fotografilor sa aleaga intre diversele optiuni disponibile, precum punctele de AF sau grila de compozitie, oferind o gama larga de instrumente ce ajuta la realizarea unei fotografii.

EOS 7D este si primul EOS ce introduce un modul Dual-Axis Electronic Level, in vizor si pe LCD, functie care indica unghiurile de deviatie si rotire. Aceste functionalitati sunt utilizate in special la fotografia de peisaj, pentru a echilibra linia orizontului, sau atunci cand sunt utilizate lentile Tilt and Shift, pentru a balansa camera.

Camera detine un nou ecran LCD Clear View II de 3 inch, conceput sa combata efectul de "glare" prin eliminarea stratului de aer /" title="AER">aer dintre geamul protector al LCD-ului si cristalul lichid. Avest nou ecran are un unghi de vizualizare de 160 grade, fiind eficient chiar si in lumina stralucitoare. Asemanator modelului EOS 5D Mark II, un senzor ambiental de lumina situat pe marginea ecranului poate ajusta in mod automat luminozitatea in functie de parametrii mediului inconjurator.

Moduri de fotografiere

Canon EOS 7D este echipata cu un modul integrat Speedlite Transmitter. Pentru prima data la un EOS, fotografii pot controla module flash externe fara accesorii aditionale, ideal pentru cei care cauta sa experimenteze cu diferite sisteme de iluminare.

EOS 7D detine si un modul flash integrat ce permite un control manual si o acoperire flash extinsa care sa sustina distantele focale de pana la 15mm. Noul aparat este compatibil cu toate lentilele EF si EF-S precum si cu modulele flash Canon EX Speedlites. Canon EOS 7D poate fi utilizat si impreunacu bateriile BG-E7 sau cu telecomenzile RC-1/RC-5.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele