IT & C

Camerele foto digitale se ieftinesc spectaculos

Pretul camerelor foto digitale se va reduce cu 20%-25% din 2005, datorita eliminarii accizelor, masura prevazuta in noul Cod Fiscal, care va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2005. Specialistii spun ca foto digitale si scopul nostru este, evident, de a satisface aceasta cerere, precizeaza Simona Becheanu. Importatorii vor reincepe importurile de euro

Piata aparatelor foto digitale din Romania s-a ridicat la peste 8-9 milioane de euro in 2004, spun reprezentantii APDETIC. Dupa ieftinirea camerelor foto, piata se va dubla sau chiar se va tripla. Este foarte bine ca aceasta ieftinire se suprapune fericit cu tendinta cumparatorilor romani de a-si inlocui vechile aparate cu altele noi, digitale, spune presedintele Asociatiei. Piata de 8-9 milioane de euro reprezinta piata legala, dar specialistii spun ca piata gri si cea neagra totalizeaza vinzari de inca pe-atit. Piata ilegala va scadea considerabil pentru ca preturile din magazin se vor apropia de cele ale vinzatorilor de pe strada. Nu numai pretul va cintari in decizie, ci si faptul ca un produs electronic se va vinde la pachet cu softul aferent (upgradabil gratuit) sau servicii de garantie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele