IT & C

Calculatoarele romanesti, cel mai bine vandute

Asamblatorii romani de PC-uri au reusit sa domine anul trecut multinationalele de profil in topul prefe-rintelor utilizatorilor autohtoni, re-leva ultimul set de date furnizat de IDC.

Astfel, pe primul loc in topul vanzarilor sistemelor sub marca proprie s-a clasat Flamingo , urmat de HP. Urmatoarele trei locuri sunt ocupate, in bloc, de companii locale, K-Tech, Complet Electro Serv si Romsoft. Cele cinci entitati au acoperit impreuna peste jumatate din livrarile de sisteme desktop din tara noastra.

Piata romaneasca de PC-uri a crescut substantial multumita investitiilor realizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii si subventiilor oferite de Guvern pentru achizitia de computere pentru familiile cu venituri reduse. Livrarile de PC-uri au crescut cu 39%, totalizand 600.000 de unitati. Piata a crescut cu o treime, apropiindu-se de o jumatate de miliard de dolari, cresterea fiind puternic sustinuta de segmentul utilizatorilor casnici si al afacerilor mici.

Livrarile de notebook-uri aproape
s-au dublat in 2005, cota lor crescand de la circa 11% in 2004 la peste 15%. Desktop-urile au reprezentat 80% din totalul livrarilor, iar serverele x86 - 2%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele