IT & C

#comunicatedepresa.ro #calculatoare upgrade #componente pc #modele calculatoare

Calculatoare Upgrade Componente PC

Cum iti construiesti calculatorul ideal pentru necesitatile tale? Citeste cateva sfaturi care ti-ar putea fi de folos. Intr-o piata de calculatoare atat de diversificata, alegerea celor mai potrivite componente pc pare a fi o misiune grea.
 

Cum sa iti construiesti calculatorul ideal?


In piata de azi, exista posibilitati aproape nelimitate pentru a alege configuratia optima a calculatorului tau. Intri intr-un magazin de calculatoare, si ai in fata 5-10 branduri majore pentru fiecare componenta, asemanatoare in caracteristici tehnice, dar atat de diferite in performante atunci cand le pui la lucru. Asadar, alegerea unui calculator poate fi o sarcina dificila din cauza informatiilor uneori atat de abundente incat te pierzi in multitudinea de Mb,Nm,Mhz si asa mai departe.

Scopul este construirea unui calculator bine echilibrat. Mai exact, trebuie sa te asiguri ca transferul dintre componente PC se realizeaza la vitezele potrivite, pentru ca fluxul informational sa se desfasoare fara sincope, din cauza efectului „gat de sticla” . Imagineaza-ti calculatorul ca o retea de tevi. Ce se va intampla daca o teava cu diametru mare este conectata cu o teava mai ingusta ? In cel mai bun caz, fluxul va fi limitat de diametrul tevii mai inguste. In cel mai rau caz teava mai ingusta se va infunda din cauza supra-solicitarii.

In cazul calculatorului, supra-solicitarea se traduce in erori, ecrane albastre si sisteme inghetate. Bineinteles ca nu iti doresti asta. 2 lucruri de care trebuie sa tii cont Orice calculator poate sa duca indeplineasca task-uri de baza ca transfer de poze, editare foto, muzica etc...
 

Asigura-te ca ai inca optiuni de upgrade pe platforma aleasa


Un calculator bine echilibrat isi va amortiza in timp mult mai bine costul de achizitie, datorita timpului mai lung de functionare in parametrii acceptabili, pana la 5-7 ani. Spre comparatie, sistemele brand au un interval de schimb de aproximativ 3 ani, avand o flexibilitate scazuta din punct de vedere al modularitatii. La ce folosim calculatorul?
 

Calculatoare Gaming


Este tipul de calculator pe care si-l doresc majoritatea clientilor. Vrei viteza mare, memorie din plin si rezolutie inalta.

O situatie foarte des intalnita este cea in care cumparatorii aleg componente mai putin performante, pentru a face loc unei placi video super-performante. Acest lucru nu asigura intotdeauna un bun FPS, ci in cele mai multe cazuri creaza dezechilibre majore in interiorul sistemului.

 

Calculatoare Business


In cele mai multe cazuri, calculatoarele business nu trebuie sa fie foarte puternice, dar trebuie sa fie stabile, fiabile si capabile sa reziste la modificari dese ale datelor stocate, precum si sesiuni de lucru prelungite. Daca ar fi sa comparam calculatorul business cu un mijloc de transport, acesta ar fi mai aproape de un tanc decat de un Ferrari.

Un alt lucru de care trebuie sa tineti cont este eficienta energetica . Bineinteles ca pentru o companie cu 50-100 statii de lucru, cea mai mica economie in consumul de energie unitar, poate insemna o diferenta uriasa cand vine vorba despre factura de energie electrica.
 

Calculatoarele personale (multi-purpose)


Este probabil cea mai usoara alegere dintre toate tipurile prezentate pana acum. Cei mai multi producatori de componente pc sunt atat de prinsi in razboiul de a fi cel mai rapid, incat diferentele sunt foarte putin sesizabile la nivel de performante de la un brand la altul. Asigura-te ca

Problema intervine atunci cand companiile arunca pe piata componente ieftine, cosmetizate cu diverse instrumente de marketing. Aici se aplica cel mai bine expresia „prea frumos sa fie adevarat”. Exista un cost minim pentru care se poate construi un PC, iar orice este sub aceasta valoare, este cu mult sub asteptarile pe care ti le-ai creat.
 

Despre SmartUpgrade


Smart Upgrade va ofera cea mai simpla si eficienta solutie de upgrade componente pc, oferindu-va o oferta excelenta de componente pc noi, cu posibilitatea preluarii la schimb a componentelor(calculatoarelor) vechi.

Sursa foto: smart-upgrade.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele