IT & C

Bluetooth isi imbunatateste tehnologia radio

Dezvoltatorii tehnologiei Bluetooth s-au pregatit pentru a imbunatati viteza de transfer in urmatorii ani prin integrarea unei noi tehnologii radio cunoscuta sub numele de UWB, a anuntat Associated Press.

UWB este copilul celor de la WiMedia Alliance. Coalitia este formata din Intel, HP si Microsoft. Datorita colaborarii dintre Bluetooth si WiMedia, dispozitivele cu UWB vor fi capabile sa se identifice unele pe celelalte si sa comunice.

Exista o convergenta intre aceste trei mari sectoare: computerul personal, electronicele si telefoanele mobile, a declarat Stephen Wood, presedintele WiMedia.

UWB va da posibilitatea de a transfera fisiere mari prin Bluetooth. O camera video dotata cu tehnologie WiMedia este capabila sa transmita imagini de o calitate superioara unui televizor aflat in aceeasi camera, fara intermediul cablurilor.

Intelegerea dintre grupul Bluetooth si WiMedia scoate in evidenta intentia WiMedia de a profita din plin de tehnologia UWB, spun analistii. Michael Foley, directorul executiv al directiei de interese special din cadrul Bluetooth, spune ca produsele dotate cu viteza Bluetooth vor aparea spre sfarsitul anului viitor iar gadgeturile vor fi disponibile pe scara larga din 2008.

In prezent, Bluetooth este folosit doar pentru functii cu viteza scazuta cum sunt castile audio si tastaturile fara cablu. UWB va permite transmisii la viteze echivalente cu cele prin USB la o distanta de pana la 50m.

Dupa declaratiile Associated Press, comisia federala de comunicatii a aprobat utilizarea UWB in Statele Unite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele