IT & C

Bloggerii, in pericol de moarte

Lucreaza ore intregi, de multe ori pana la epuizare, multi dintre ei sunt platiti la bucata si nu angajati cu norma intreaga , traiesc in stres, au o viata dezordonata si sunt cunoscuti sub numele de " bloggeri profesionisti''.

 

Ei sunt platiti sa tina un jurnal la care trebuie sa adauge continut nou in fiecare zi. Potrivit medicilor, modul de viata al unui blogger are toate ingredientele sa duca la moarte. Numai in ultimele doua saptamani, doi bloggeri au murit si un altul a supravietuit unui infarct.

Multi bloggeri sustin ca au pierdut in greutate sau au devenit obezi, sufera de insomnii sau cad epuizati cu capul pe tastatura computerului. In plus, ei sufera de multiple tulburari atribuite stresului aparut din cauza obligatiei de a furniza informatii de ultima ora, intr-un domeniu in care concurenta este feroce.

In ultimii ani, scopul unui blog a suferit modificari majore. Daca la inceput era un jurnal personal online, acum un blog inseamna flux de stiri si concureaza cu media traditionale, mai ales in ceea ce priveste veniturile ce pot decurge din reclame.

Michael Arrington, fondator si director al TechCrunch, un blog popular despre noile tehnologii, care aduna milioane de dolari din publicitate, a declarat ca inca nu a murit, dar ca va sfarsi "in curand in spital din cauza unei epuizari nervoase". Arrington, care a castigat 15 kilograme in greutate in ultimii trei ani, atribuie insomniile stresului provocat de blog.

Bloggeri incep insa sa se teama pentru sanatatea lor. Constienti de riscurile meseriei, au inceput sa faca schimb de sfaturi pentru supravietuire.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele