IT & C

#benq st515st #led #dlp #short-throw

BenQ MP515ST Review

BenQ MP515ST, lansat pe piata autohtona la sfarsitul anului 2009, este un proiector din seria de modele a producatorului taiwanez.

Ce face acest model special este faptul ca BenQ MP515ST poate fi folosit atat in salile de sedinta, cat si acasa vizionand filme sau desfasurand partide de gaming.

Caracteristicile lui BenQ MP515ST

Dupa cum spuneam, modelul poate fi perfect atat pentru salile de sedinta, cat si pentru camera proprie, de aceea dimensiunile proiectorului sau greutatea lui nu sunt "iesite din comun". Cu dimensiuni de 255 x 90 x 214 mm si o greautate care nu trece de 3 kg, BenQ MP515ST se poate deveni un adevarat prieten al celor care prefera vizionarea filmelor acasa, dar nu neaparat pe un monitor.

Laturile dispozitivului nu sunt atat de incarcate. In stanga si dreapta proiectorului gasim doar grilurile de ventilatie si difuzoarele modelului, pe cand in parte din spate gasim slotul DC aferent cablului de alimentare, intrarea VGA, HDMI si sloturile de iesire ale semnalelor audio si video. Partea superioara este dotata cu butoanele de control, o rotita de reglare a calitatii imaginii, iar partea de jos are doar un picior care se desurubeaza, folosit la ridicarea dspozitivului cand acesta este asezat pe masa, si piciorusele de sustinere.

Tastele de pe partea superioara a proiectorului se regasesc si pe telecomanda inclusa in pachet. BenQ MP515ST vine la pachet cu CD, manual de utilizare, cablu VGA, cablu de alimentare si telecomanda. Modelul permite si atasarea de accesorii optionale.

Cum se comporta


BenQ MP515ST se instaleza foarte usor. Scos din cutie se conecteaza la o sursa de curent si la sursa de redare video, se apasa butonul de start si dispozitivul va afisa meniul. Acesta este destul de usor de utilizat, foarte intuitiv chiar si pentru cei care nu detin multe cunostinte de tehnologie. Totusi, setarile ar putea da putina bataie de cap celor nefamiliari cu folosirea proiectoarelor, astfel cartea de instructiuni de la pachet va fi de folos.

In cazul in care fundalul de proiector nu este cel propice, BenQ MP515ST pune la dispozitie anumite setari care ajuta la o vizionare mai placuta de filme. Pe langa reglajele rapide din rotita ale lampii, MP515ST dispune de setari pentru fundaluri colorate, astfel in functie de nuanta peretelui sau ecranului de proiectie, utilizatorul va selecta optiunea potrivita, aceasta tehnologie numindu-se "Wall Color Correction".

BenQ MP515ST are o luminozitate de 2500 ANSI lumeni , asta inseamna ca imaginile sunt destul de saturate chiar si in conditii de luminozitate normala, cum ar fi intr-un birou. Imaginile redate de acest BenQ au o rezolutie maxima UXVGA de 1600 x 1200 pixeli, aceasta fiind si rezolutia optima de vizionare, dar se poate opta pana la rezolutii mai modeste de 640 x 480 pixeli.

BenQ MP515ST vine dotat cu tehnologia LED si DLP. Viata lampii LED dureaza peste doi ani de zile, in conditii de utilizare neintrerupta. Modelul permite utilizatorilor sa seteze independent nuantele si nivelurile de saturatie pentru cele sase culori ale discului de culori (rosu, verde, albastru, cyan, magenta si galben).

Proiectorul include, de asemenea, si tehnologia , care ii permite afisarea unei game bogate de culori. Teoretic, aceasta noua tehnologie permite cresterea cu 50% a luminozitatii culorilor intermediare, fapt care duce la o reproducere mai clara si mai precisa a imaginilor.

Concluzie


BenQ MP515ST este intradevar unul dintre acele proiectoare care pot fi folosite in mai multe scopuri, modelul fiind capabil sa redea atat imagini statice cu text, cat si cele in miscare. Luminoziatea si contrastul de care da dovada sunt o parte din functiile forte ale modelului.

Proiectorul este totusi depunctat de nivelul de zgomot pe care il face. Totodata, imaginea redata nu este aceeasi la inceptul vizionarii in comparatie cu cele redate dupa cateva minute, lampa avand nevoie de ceva vreme sa se incalzeasca pentru a reda la capacitate maxima.

Galerie foto cu BenQ MP515ST

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele