IT & C

#monitor #led #eco #benq

BenQ lanseaza noi monitoare eco LED

BenQ lanseaza modelul wide de 24 inch cu LED si primul monitor wide de 21,5 inch cu iluminare prin LED-uri, respectiv modelul Full HD cu rezolutie de 1080p V2400 Eco si modelul V2200 Eco cu rezolutie Full HD de 1080p.

Lansarea celor doua noi produse reprezinta doar primul pas pe care BenQ il face spre un portofoliu amplu de monitoare cu LED. Pretul recomandat pentru V2400 Eco este de 1.199 lei, cu TVA inclus.

Seria V eco

Modelele Eco V2400 si V2200 folosesc cea mai noua tehnologie de iluminare a ecranului, tehnologia LED (light-emitting diode) care prezinta avantaje evidente in afisarea unor imagini excelente, protejarea mediului si reducerea consumului de energie electrica.

Ambele modele sunt proiectate special pentru a nu exista pierderi de lumina, oferind o rata de contrast foarte inalta de 5.000.000:1 pentru negru intens si alb extrem. Aceste beneficii unice, existente numai in cadrul tehnologiei LED, dezvaluie detalii imposibil de sesizat pana acum si variatii infinite de culori, iar tehnologia BenQ Human Vision amplifica claritatea si calitatea imaginii chiar si in cele mai intunecate scene.

Datorita stabilitatii sursei de lumina LED, noile modele BenQ din Seria V Eco ofera o performanta lipsita de modificari ale intensitatii luminii, ideala pentru de lunga durata si un confort vizual sporit. In plus, tehnologia LED permite afisarea clara a imaginilor imediat dupa ce monitorul a fost pornit. Ambele noi modele din Seria V dispun de modul "Eco" pentru un consum de energie mai mic de 30%.

Protejarea mediului

Panourile cu LED ale Seriei V Eco sunt eficiente din punct de vedere al energiei electrice si nu contin mercur, consumand cu aproximativ 36% mai putin curent electric decat monitoarele traditionale CCFL. In plus, noile modele sunt mai usoare (-14,6%) si mai subtiri (-21,2%) decat monitoarele CCFL cu dimensiuni asemanatoare ale ecranelor, permitand o economie a ambalajului (+56%) si o livrare mult mai eficienta.

O atentie deosebita a fost acordata si procesului de ambalare pentru o cat mai buna protejare a mediului: consum redus de hartie, materiale 80% reciclabile, carton 80% reciclabil, imprimare pe carton cu un consum de cerneala din soia cu 70% mai mic. De asemenea, ghidul pentru instalare rapida este imprimat pe ambalajul de carton, eliminandu-se brosurile aditionale. BenQ a renunyat si la pungile din plastic greu de reciclat.

Modelele Eco V2400 si V2200 au primit TCO 5.0, RoHS, EnergySTAR 4.1, EuP Energy, PC3R si EPEAT Gold, urmand sa primeasca EnergySTAR 5.0, in noiembrie 2009. Mai mult, ambele monitoare au primit certificari Green Mark in Taiwan si Environmental Label in China.

Design nou

Designul modelelor BenQ Eco V2400/2200 au o carcasa alba  compusa din plastic reciclabil in proportie de 28%, care corespunde standardelor impuse de EPEAT (program al Green Electronics Council) si PC3R (organizatie ce promoveaza refolosirea, reducerea, si reciclare PC-urilor si a monitoarelor).

Logo-ul BenQ si marcajele de pe butoane sunt gravate, asigurand un proces simplificat de reciclare a produsului. Suportul rotund multifunctional completeaza stilul avangardist al modelelor Eco V2400/V2200, proiectat la baza monitorului pentru a oferi un bun suport pentru carti de vizita sau chiar pentru un mic .      

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele