IT & C

Beep! Esti la camera ascunsa.

Alarmate de utilizarea telefoanelor cu camera incoporata pentru a surprinde persoanele in situatii compromitatoare, autoritatile sud coreene au ordonat ca producatorii de astfel de dispozitive sa se asigiure ca toate noile handset-uri emit un beep ori de cate ori este luata o imagine .

Intr-un caz de notorietate, o femeie a folosit telefonul sau cu camera video pentru a surprinde mai multe femei dezbracate intr-o sauna publica, fotografii pe care apoi le-a vndut unui site Web.
"Noile telefoane echipate cu camera video trebuie sa emita un sunet de cel putin 65 decibeli in momentul in care este luata o imagine, iar functia nu poate fi dezactivata chiar daca utilizatorii isi trec telefoanele in modul silent", a afirmat ministrul comunicatiilor intr-o declaartie.

In ultimii ani, sud coreeni au comparat mai mult de patru milioane de telefoane echipate cu camera video si este un lucru obisnuit sa vezi oamenii pozandu-si prietenii, pe si sau orice altceva.
Intr-o tara unde oamenii isi schimba telefoanele mobile in media la fiecare doi ani, o cincime din totalul telefoanelor mobile o reprezinta cele echipate cu camera video.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele