IT & C

#nokia #apple #motorola #design nano-sim #nano-sim #card sim

Batalie intre Apple, Nokia, Motorola si RIM pentru designul nano-SIM

Dupa mini-SIM si micro-SIM, noul standard in telecomunicatii ar putea deveni nano-SIM , cu o treime mai mic decat micro-SIM. Apple, Nokia, Motorola si RIM se lupta pentru a impune noul standard.

Designul de nano-SIM propus de inventatorul cardului SIM, Giesecke & Devrient, a fost respins de ETSI (Institutul European pentru Standarde in Telecomunicatii), iar Apple incearca acum sa impuna un nou design.

Patentul pentru noul nano-SIM este deosebit de important deoarece compania care il produce va incasa venituri din licentierea lui de la toti ceilalti producatori de mobile.

Apple propune solutia implementata de micro-SIM pentru iPhone si iPad, un mini "sertar" ce se extinde din gadget si in care este introdus noul card SIM .

Nokia, sustinuta momentan de Motorola si RIM (BlackBerry), are un alt design insa ar putea pierde batalia in Europa. Apple si-a propus sa mareasca numarul de voturi in comitetul ETSI inregistrand sase ramuri europene in sase tari, ce i-ar putea aduce numarul necesar de voturi pentru impunerea noului standard nano-SIM.

Sursa foto: Esato.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele