IT & C

#energie #ups #curent electric #calculator

Back-UPS RS 550VA, UPS pentru consum redus de energie

APC by a lansat Back-UPS RS 550VA, un UPS care contribuie la optimizarea consumului energetic prin .

Acesta isi incarca bateriile intr-un mod eficient si opreste alimentarea echipamentelor periferice , atunci cand computerul intra in modul de asteptare sau de hibernare .

Protectie calculatoare

Back-UPS RS 550VA vine cu trei de iesire alimentate de pe baterie , avand stabilizator automat de tensiune(AVR).  Modelul ofera o protectie superioara calculatoarelor de la birou sau de acasa, precum si o autonomie extinsa de functionare pe baterie, permitandu-le utilizatorilor sa isi continue lucrul pe parcursul intreruperilor de alimentare (de durate medii sau lungi) din retea.

In acelasi timp, produsul securizeaza echipamentele alimentate prin UPS impotriva supratensiunilor sau a descarcarilor electrice accidentale distructive, care pot aparea in reteaua electrica sau in cea de date.

Back-UPS RS 550VA are si facilitatea de bypass a stabilizatorului de tensiune. Este vorba de un design electric foarte eficient, care consuma putina energie in timpul operatiunilor obisnuite si care evita in mod automat folosirea stabilizatorului pana cand va fi nevoie de acesta, economisind si mai multa energie.

UPS-ul ofera si trei prize de alimentare pe baterie, asigurand functionarea unitatii centrale PC, a monitorului si a altor echipamente critice, atunci cand tensiunea din retea este intrerupta. Una dintre aceste prize este principala, controland doua din cele 3 prize care asigura doar protectie la supratensiuni. Utilizatorii au posibilitatea sa economiseasca energie electrica si implicit bani, gratie opririi automate a echipamentelor periferice dupa inchiderea calculatorului.

Cu software

Software-ul APC PowerChute Personal Edition opreste automat si in siguranta calculatorul in cazul unor intreruperi extinse, atunci cand bateria este aproape descarcata. Pe langa aceasta aplicatie, Back-UPS RS 550VA mai are si alte facilitati precum: alarmele sonore, indicatorii LED de stare, bateriile care pot fi inlocuite de catre utilizatori, numarul mare de prize si siguranta automata pe iesire ce asigura reconectarea rapida dupa aparitia unei suprasarcini.

Back-UPS RS 550VA integreaza un ecran LCD, care permite utilizatorilor sa afle o multitudine de informatii privind starea UPS-ului si a retelei electrice. In plus, butonul MUTE are doua functii: cea de dezactivare a tuturor avertizarilor sonore (prin apasarea si mentinerea acestuia apasat) si cea de anulare a unei avertizari sonore corespunzatoare unui singur eveniment (prin apasarea si eliberarea imediata a butonului).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele