IT & C

#solar impulse #energie salara #avion

Avionul solar pregatit pentru primul zbor nocturn

Unul dintre cele mai interesante experiemente ecologice va avea loc in curand in Elvetia, unde un echipaj va incerca sa puna in zbor un avion solar pe timp de noapte.

Modelul HB-SIA, denumit si Solar Impulse , va trebuie sa demonstreze ca avioanele cu energie solara pot zbura si pe timp de noapte pe distante mari. Avionul nu este alimentant de niciun fel de combustibil si functioneaza doar cu ajutorul energie solare.

Solar Impulse si-a efectuat primul zbor pe data de 7 aprilie 2010 si la sfarsitul lunii iunie va incerca sa functioneze si pe timp de noapte. Aeronava va decola intr-una din zilele insoritate ale acestei luni pentru a-si incarca panourilor solare, iar in noaptea care urmeaza echipajul va testa avionul.

Modelul are o lungime a aripilor de 61 de metri, comparabila cu al unui avion de tip super-jumbo jet, dar spre deosebire de acesta, modelul solar este mult mai usor. Totodata, pe aripile modelului sunt asezate si panourilor solare care ii dau energia necesara zborului.

Foto : solarimpulse.com

Proiectul Solar Impulse

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele