IT & C

#eco #amprenta de carbon #asus

Asus prezinta primul notebook cu certificat al amprentei de carbon

Asus prezinta primul notebook din lume care a primit certificatele EPD (Environmental Product Declaration) si cel al amprentei de carbon (Carbon Footprint, PAS 2050:2008).

Prin programul sau de reducere a emisiilor de gaze (GHG), Asus sustine strategia de atenuare a schimbarilor climatice si urmeaza "politica fara regrete" diminuand nivelul emisiilor de carbon in cazul propriilor operatiuni si reducand amprentele de carbon ale produselor Asus prin implementarea de inovatii.

Declaratii de mediu

Respectand "Declaratiile si Etichetele de Mediu ISO 14025 - Declaratii de Mediu Tip III", modelul Asus N51V a fost primul notebook care a primit certificatul EPD. Conform acestuia, Asus urmeaza procedurile BSI PAS 2050:2008 pentru implementarea Inventarului de Ciclu de Viata (" Life Cycle Inventory ", LCI), care include cinci faze: materialele utilizate, productia, utilizarea, transportul si retragerea de pe piata si prin urmare, dezvaluie informatiile cu privire la emisiile GHG directe si indirecte din timpul fiecarei etape. Procesul si datele sunt verificate ulterior de catre Det Norske Veritas (DNV). Portabilul N51V produs de Asus a primit certificatul PAS 2050:2008, finalizand aceasta procedura.

"Dorim sa oferim produsele care sunt deopotriva cele mai performante si cele mai prietenoase cu mediul. Promovam intensiv politica Green Asus in toate departamentele companiei, combinand tehnologia, inovatia si protectia mediului pentru a avea o planeta mai curata si un mod de viata sanatos si sustenabil (LOHAS, Lifestyles of Health and Sustainability)", a declarat Jonney Shih, presedintele Asus.

Asus "verde"

Incepand din 2008, Asus participa la EPEAT (Electronics Products Environmental Assessment Tool), multe dintre laptopurile produse fiind inregistrate la nivelul "Gold". Setul complet de evaluare cuprinde 23 de criterii obligatorii si 28 optionale, definite pe 8 categorii. Pentru obtinerea distinctiei "Gold", produsele trebuie sa indeplineasca toate criteriile obligatorii si cel putin 75% dintre cele optionale.

Laptopul Asus N51V a primit EPEAT "Gold" pentru tehnologia Super Hybrid Engine (SHE), care optimizeaza consumul energetic. Aceasta nu doar imbunataseste performanta energetic? a sistemului cu 53,75% fa?? de simpla adoptare a standardului Energy Star (potrivit V5.0 categoria C), dar si extinde durata de viata a bateriei de la 35% la 53%. Rata de reconditionare , reciclare si de recuperare (3R) a modelului N51V este de cel putin 90%, iar ambalajul sau contune cel putin 80% materiale reciclate .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele