IT & C

„Arca lui Putin“, un intreg oras-buncar antinuclear

Circa 300.000 < a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/de" title="de">de rusi ar putea supravietui unui devastator razboi nuclear vreme de sase luni, intr-un gigantic oras-buncar ascuns in Uralii de Sud, transmite Ural. ru , preluat de Rompres. Poate deloc intamplator, buncarul se afla langa Abzakovo, statiunea de schi preferata de actualul premier Vladimir Putin, de aici si supranumele „Arca lui Putin”.

Desi zvonuri privind existenta orasului subteran Au ">au aparut in zona de pe timpul URSS, de-abia intre 1996 si 1997, presa americana a inceput sa scrie despre lucrarile care se efectuau atunci, pentru finalizarea proiectului sovietic. Apoi, din anul 2000, Putin a tot fost vazut venind la schi pe acolo pentru ca acum Ural.ru sa dezvaluie amploare proiectului.

Orasul subteran se afla in masivul Yamantau (1.640 metri) si va fi strabatut de o cale ferata si o autostrada, aproape finalizate, care vor face legatura cu complexul industrial Magnitogorsk si cu cel mai mare oras din apropiere – Ekaterinburg.

Constructia a fost coordonata de Ministerul Apararii de la Moscova, care ar dori sa aiba in masivul Yamantau o baza care sa poata rivaliza cu cea a americanilor, Cheyenne Mountain, situata in Colorado, la sud-est de baza aeriana de la Colorado Springs.

De acolo este supravegheat spatiul aerian nord-american, iar SUA ar beneficia de mijloacele de comanda necesare pentru a putea continua lupta chiar si in cazul in care Pentagonul sau intreaga capitala federala ar fi spulberate de un atac nuclear.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro +.+-=-+.+ 20 -+.-+=+-.+-

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele