IT & C

#apple #ipad #suprapret

Apple iPad sunt vandute la suprapret "oficial"

In urma cu doua saptamani, CEO-ul Apple Steve Jobs prezenta oficial primele dispozitive de tip PC tablet ale companiei, modelele iPad .

Cel mai mic pret al unui model este de 499 USD, iar cel mai scump poate ajunge la suma de 850 USD, acest pret fiind dictat de Apple iPad-urile care au doar 3G si cele care dispun de Wi-Fi .

Utilizatorii trasi in piept

Totusi, o descoperire interesanta a venit din partea lui Brian Marshall de la BroadPoint AmTech care a facut public faptul ca pretul tuturor componentelor dintr-un dispozitiv dotat cu Wi-Fi, adica unul dintre modelele mai scumpe ar ajunge la suma de maxim 270,50 de USD.

Modelele Apple iPad cu Wi-Fi sunt mai costisitoare, astfel, versiunea cea mai modesta, de 16 GB, va putea fi achizitionata la un pret de aproape 650 USD, varianta de 32 GB cu 3G si Wi-Fi va costa 729 USD, iar cea de 64 GB, cea mai puternica, va putea fi cumparata la pretul de 850 USD.

Desi calculele facute de Brian Marshall nu includ costul materialelor, al dezvoltarii sau a altor servicii din lantul de productie, suma data de acesta pare sa fie destul de corecta. Mai mult, Apple reuseste sa obtina un castiga de aproximativ 208 USD la fiecare iPad vandut.

Cel mai scump

Din analiza lui Brian Marshall reisese ca cea mai scumpa componenta este ecranul sensibil la atingere de 9,7 inch, acesta ajungand la suma de 100 USD. Memoria de 16 GB si carcasa de aluminiu ajung la un pret de aproximativ 25 USD. Mai mult, chipsetul Apple din dotarea iPad-ului costa doar 15 USD.

Afacerea pare una formidabila, mai ales ca profitul companiei creste odata cu modelele mai mari. Cu cat iPad-ul este mai "performant" cu atat suma creste si ea. Totusi, nu se stie daca Brian Marshall a adaugata in calculul sau si licentele pentru diferitele protocoale de conexiune pe care dispozitivul le are.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele