IT & C

#apple #ipad #tablet pc #iphone #ipod touch

Apple iPad a fost prezentat oficial

Dupa luni de zile de asteptare si de zvonuri, "tablet PC"-ul de la Apple, a fost prezentat oficial de catre Steve Jobs in cadrul unui eveniment care s-a desfasurat in San Francisco.

Botezat oficial , dispozitivul pare sa fie o versiune mai a unui iPod Touch , iar tehnologiile care au facut celebru iPhone-ul se regasesc si in .

Specificatii tehnice

Cu o o grosime de doar 12 mm si o greautate de aproiximativ 700 grame, iPad -ul vine echipat cu un ecran sensibil la atingere care masoara 9,7 inch. Display-ul, principala caracterisitica a dispozitivului are o rezolutie de 1024 x 768 pixeli si dispune de tehnologia IPS (in-plane switching), care permite utilizatorului sa aiba o vizibilitate mai buna din unghiuri.

Pentru acest gadget, cei de la Apple au realizat si propriul lor procesor, astfel modelul dispune de un CPU A4 de 1 Ghz. La capitolul conectivitate Apple iPad -urile se vor clasifica in doua categorii: cele care vor avea doar 3G si cele care vor dispune si de Wi-Fi.

Totodata, dispozitivele vor fi disponibile in mai multe variante, de 16 GB, 32 GB si 64 GB. Cel mai ieftin model va costa aproape 500 USD, care are 16 GB si doar conectivitiate 3G. Celalate modele cu 3G ale iPad-ului costa in jur de 600 USD (32 GB) si 700 USD (64 GB). Modelele cu Wi-fi vor fi mai scumpe, astfel, versiunea de 16 GB va putea fi achizitionata la un pret de aproape 650 USD, varianta de 32 GB cu 3G si Wi-fi va costa 729 USD, iar cea de 64 GB va putea fi cumparata la pretul de 850 USD.

detalii

Apple iPad-ul ruleaza o interfata de utilizator foarte aseamanatoare cu cea a iPhone-ului si asa cum era de asteptat este compatibil cu toate aplicatiile magazinului virtual Apple. Utilizatorii vor putea descarca aplicatii din iTunes, iar cei de la Apple au lansat deja si iPhone SDK ( Software Development Kit), lucru care va lasa dezvoltatorii de continut sa isi personalizeze aplicatiile pentru iPad.

Noile Apple iPad vor putea fi cumparate in urmatoarele 60 de zile, iar gama completa de dispozitive va putea fi achizitionata in urmatoarele trei luni. In prezent nu se stie cand iPad va ajunge si pe piata autohtona.

 

Apple iPad prezentat de Steve Jobs (1)

Apple iPad prezentat de Steve Jobs (2)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele