IT & C

#aplicatii android #android #baterie telefon #aplicatii gratuite android

Aplicatiile gratuite Android, pericol pentru bateria telefonului

Economia de bani obtinuta din descarcarea varianItelor gratuite ale aplicatiilor din Google Play ( Android Market ) se plateste cu durata de viata a bateriei, arata un studiu realizat de Purdue University si Microsoft.

Analiza specialistilor s-a bazat pe o unealta numita eprof, pentru a determina ce consum de energie au aplicatiile Android. Faptul ca cele gratuite consuma mai multa energie se datoreaza in principal reclamelor integrate in aplicatii .

Aplicatiile gratuite Android consuma insa energie si prin conexiunile 3G sau Wi-fi lasate deschise si dupa ce acestea nu mai sunt necesare. 45% din consumul de energie al unuia dintre cele mai populare jocuri, Angry Birds , se datoreaza aplicatiei terte Flurry ad network, responsabila pentru reclamele afisate in aplicatia gratuita Android.

Un alt pericol pentru bateria telefonului este un bug intalnit la mai multe aplicatii care lasa smartphone-ul intr-o stare de consum maxim de energie si dupa inchiderea acestora, fenomen intalnit la aplicatiile Android Mail si Facebook.

Sursa foto: Unixmen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele