IT & C

#aplicatii 3d #internet #amd

Aplicatiile 3D pe internet vor fi in curand posibile

In cadrul conferintei SIGGRAPH 2010 (Special Interest Group on GRAPHics and Interactive Techniques) a fost anuntata disponibilitatea primului driver creat pentru mediile de procesare desktop cu suport WebGL. Acesta poate oferi grafica 3D pe internet fara a necesita instalarea plug-inurilor.

Este vorba de driver-ul AMD OpenGL ES 2.0, care a fost conceput sa ajute dezvoltatorii de software la realizarea continutului 3D, pentru o afisare mai rapida la utilizarea browserelor web open-source, ajutand astfel la crearea unei experiente web apropiate de cea a unei aplicatii.

In plus fata de suportul pentru continutul 3D si o experienta imbunatatita pe web, noul driver AMD permite dezvoltatorilor software sa foloseasca PC-uri sau statii de lucru cu grafica AMD la crearea aplicatiilor bazate pe OpenGL ES 2.0 pentru smartphone-uri, tablete grafice sau alte dispositive portabile. Mediul de programare OpenGL ES usureaza munca dezvoltatorilor la purtarea aplicatiilor software de pe PC pe dispozitivele mobile, fara a compromite experienta utilizatorului, indiferent de echipamentul utilizat.

In prezent se dezvolta standardul deschis cross-platform WebGL, asteptat pentru lansarea proape desfarsitul acestui an. Acesta este in lucu la studiourile Khronos, iar reprezentantii comapaniei au declarat ca producatorii de browsere precum Apple (Safari), Google (Chrome), Mozilla (Firefox) si Opera (Opera) sunt sustinatori a noii platforme .

Driver-ul OpenGL ES 2.0 de la AMD este disponibil odata cu lansareasuitei ATI Catalyst 10.7 beta. Driver-ul OpenGL ES 2.0 va fi compatibil cu toate produsele grafice AMD lansate incepand cu anul 2008, incluzand grafica ATI Radeon pentru desktop, ATI Mobility Radeon si ATI FirePro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele