IT & C

Apartamente care se invart dupa soare

Proiectul unui zgarie-nori cu etaje rotative, care permite proprietarilor sai sa modifice orientarea apartamentelor lor pentru a schimba peisajul sau a urmari directia soarelui, a fost prezentat, ieri, la New York, informeaza AFP.

Proiectul, apartinand arhitectului italian David Fisher, destinat statului Dubai, include 80 de etaje realizate din module prefabricate care pivoteaza in jurul unei axe verticale.

"Turnul dinamic" va avea o inaltime de 420 de metri si va gazdui apartamente luxoase, cu o suprafata cuprinsa intre 125 si 1.200 de metri patrati. Apartamentele, vandute la pretul de 30.000 de dolari metrul patrat, vor costa intre 3,7 si 36 de milioane de dolari.

La o simpla comanda vocala, fiecare apartament se va misca in jurul axei sale si va face un tur complet in maximum trei ore.

Este un imobil "inteligent" si "ecologic", cu echipamente electronice si electrice de noua generatie, care folosesc energia de la cele 79 de generatoare eoliene instalate intre etaje, explica arhitectul.

Fericitii proprietari vor putea lua micul dejun, admirand rasaritul soarelui, si cina, contempland apusul din aceeasi camera, iar invitatii acestora vor putea descoperi mai multe peisaje fara sa se ridice din fotoliu .

Imobilul va fi gata in 2010. Elementele prefabricate vor fi asamblate la Bari , in Italia, incepand din iulie anul acesta. (continuarea in Evenimentul Zilei)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului