IT & C

#dimensiune #Zettabyte #informatii transmise #exabyte #unitate de masura

Anul in care vom avea trafic online record

Traficul online va atinge un record substantial in 2016, cand totalul informatiilor transmise prin reteaua globala va atinge ordinul numeric zettabyte.

Ai auzit cu siguranta de terabyte, dar stii cat de mare este un zettabyte? In momentul de fata, cea mai mare unitate de masura utilizata pentru informatie este "exabyte": 10 la puterea 18 byti.

Zettabyte-ul este echivalent cu 1024 exabyti. Pentru a intelege imensitatea acestei cifre, pot fi utilizate doua analogii simple.

Daca un singur gigabyte poate contine pana la 960 minute de muzica in format mp3, un zettabyte ar putea stoca un playlist care dureaza... 2 miliarde de ani!

Daca ficare litera din romanul gigant "Razboi si pace" de Lev Tolsoi ar fi un byte, un zettabyte ar acoperi fiecare pagina a cartii de peste 323 trilioane de ori.

In 2016, 55% din zettabyte-ul de informatie care va circula online va fi asigurata de transferul de continut video, in timp ce transferul de date obisnuit la incarcarea paginilor web va fi de doar 23% din total.

Sursa foto: billpetro.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele