IT & C

Antivirus gratis pe telefoanele noastre

Programul antivirus pentru telefoanele inteligente si PDA-uri a ajuns si in Romania.
Acesta poate fi instalat gratuit si testat de clienti pana la 1 iunie 2005, dupa ce compania GeCAD a anuntat disponibilitatea pe piata romaneasca a solutiei Trend Micro Mobile Security.

Expertii prevad ca in viitorul apropiat telefoanele mobile si a PDA-urile vor deveni tinte din ce in ce mai atractive pentru creatorii de virusi . TrendLabs, reteaua globala de centre de cercetare ale Trend Micro, a identificat aparitia in 2004 a mai multor virusi pentru dispozitivele mobile si a avertizat ca aparitia unor virusi mai periculosi pentru acest tip de dispozitive este iminenta.

RISC. "Masurile de securitate existente permit aparitia si propagarea unui virus de risc mare pe dispozitivele mobile, iar extinderea problemelor de securitate din IT (confidentialitate, integritatea si disponibilitatea datelor) catre serviciile mobile este doar o chestiune de timp. Cu toate ca aceasta amenintare era previzibila, nu cred ca societatea informatica este pregatita sa-i faca fata la scara larga", a declarat Dan Broasca, director general la GeCAD NET.

AVERTISMENT. "Multe persoane vor pune gadgeturile hi-tech, precum PDA-urile si telefoanele mobile pe lista lor de cadouri de Sarbatori . Avand in vedere cresterea accentuata a numarului utilizatorilor de astfel de dispozitive, ne putem astepta ca aceste persoane sa devina o tinta interesanta pentru creatorii de virusi", a declarat Raimund Genes, presedinte in cadrul Trend Micro.

Antivirusul gratuit este disponibil pentru dispozitivele care utilizeaza sistemele de operare Microsoft Windows Mobile 2003 si Symbian OS v7.0.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele