IT & C

#android #platforma capcana #android livecd

Android LiveCD, platforma capcana pentru fanii Android

Odata cu cresterea interesului pentru testarea noului sistem de operare Android pe plaftorme x86, infractorii cibernetici nu au ratat ocazia de a exploata dorinta utilizatorilor  de a-l incerca.

Codul periculos este gazduit de o pagina web falsa, care imita pagina originala Android LiveCD, de pe care se poate descarca gratuit software-ul.

Identificat ca Trojan . Generic .KD.13718, acest program periculos afecteaza numai platformele Windows si contine cod malitios care se instaleaza pe sistem. In mod frecvent acesta instaleaza un backdoor, deschizand astfel o cale de acces neautorizat in sistemul afectat si permitand preluarea controlului asupra acestuia.

Se recomanda utilizatorilor sa nu deschida fisierele anexate mesajelor provenite de la necunoscuti si sa instaleze o solutie antimalware completa si actualizata. De asemenea, utilizatorii sunt sfatuiti sa instaleze software doar de pe site-ul oficial al producatorului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele