IT & C

Americanii se inarmeaza telepatic

Departamentul de Aparare SUA a facut publice planurile unor arme care ataca gindurile inamicilor.

Intr-un raport care dateaza din 1998 si declasificat de curind, institutia americana dezvaluie ca are in plan dezvoltarea unor arme psihologice destinate multimilor. Pe linga dispozitivele care au in vedere controlul mintii si atacuri telepatice, documentul „Bioefectele armelor neletale“ spune ca din proiect mai fac parte si arme cu microunde ce dirijeaza cuvinte direct in urechile indivizilor sau pulsuri electromagnetice care produc crize de epilepsie .

Raportul, citat de popsci.com, mai pomeneste o arma care poate incinge de indata corpul victimei, producind o febra artificiala. Desi nu se stie daca tehnologia care induce starea respectiva a fost deja testata, oficialii americani au notat in raport ca echipamentul necesar este deja disponibil pe piata si ca febra ar putea sa imobilizeze victima , fara nici un risc, pe o perioada nelimitata.

Intr-un interviu acordat pentru „New Scientist“, Steve Wright, un expert in securitate de la Universitatea Metropolitana din Leeds, avertizeaza ca astfel de arme ar putea fi deturnate cu scopul de a fi utilizate pentru tortura . „Dispozitivul care induce senzatia de epilepsie este foarte periculos si nu ar trebui sa fie pus in circulatie niciodata. Din experiente similare in care s-au indus crize am observat ca victima ramine «activata», fiind pasibila sa sufere si alte atacuri ulterioare“, apreciaza britanicul.

Si arma care are la baza cuvinte urlate in urechile multimii a fost criticata vehement de Jürgen Altmann, fizician in cadrul Universitatii din Dortmund , Germania. Dincolo de faptul ca victima pierde simtul miscarii, Altmann avertizeaza ca, pentru a-si face efectul, dispozitivul va avea nevoie de un nivel ridicat al sunetului, care devine nociv.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele