IT & C

#direct connect 2.0 #seria 6000 #opteron #amd

AMD Opteron, platforma cu arhitectura Direct Connect 2.0

AMD anunta disponibilitatea unei noi platforme ce integreaza primele procesoare X86 din lume pe 8 si 12 nucelee pentru piata serverelor 2P si 4P.

Platforma AMD Opteron seria 6000 se adreseaza nevoilor clientilor actuali de servere.

Caracteristici

Noul AMD Opteron are performante pentru volume de lucru specifice, eficienta energetica si  valoare totala ridicata, oferind mai multe nuclee si mai multa memorie la un cost redus . Produc?torii OEM HP, Dell, Acer Group, Cray, si SGI ofera noi sisteme bazate pe aceasta platforma fiabila si extrem de scalabila.

Noile opriuni ale platformei AMD Opteron seria 6000 sunt singurele procesoare pentru servere din industrie pe 8 si 12 nuclee ce lucreaza cu o eficienta de doua ori mai mare decat generatia precedenta de procesoare pe 6-nuclee, o crestere de 88 procente pentru performante in lucrul cu numere intregi si o crestere cu 119 procente pentru performantele in virgula mobila.

Totodata, aceastea au capacitate DIMM cu 50% mai mare in comparatie cu generatiile precedente, cu pana la 12 module per procesor, marind memoria disponibila si imbunatatind virtualizarea, lucrul cu baze de date si aplicatii HPC. Mai mult, chipset-ul MD 5600 are capabilitati de virtualizare I/O, tehnologie HyperTransport 3.0 si PCI Express 2.0.

Alte detalii

Noul AMD Opteron, seria 600 se mai poate mandri cu eliminarea "4P tax", din moment ce acelasi procesor poate fi utilizat atat in configuratii 2P cat si in cele 4P. Un raport pret/performanta bun, o comparatie intre o platforma 2P competitiva si una AMD 4P similara, se pot vedea o performanta dubla si un pret per procesor cu peste 10 procente mai redus, în avantajul platformei AMD.

Aceasta mai vin cu o gama extinsa de optiuni de management al performantelor si puterii, care nu compromit setul de optiuni deja disponibil si o mostenire valoroasa in materie de consistenta si stabilitate. Noua platforma AMD Opteron este compatibila chipset si socket cu serverele 2P si 4P si va suporta viitoarele procesoare AMD, nume de cod "Bulldozer".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele