IT & C

Amazon lanseaza un serviciu de download filme

Se pare ca Amazon este pe cale sa lanseze un serviciu de download de filme si TV, anunta ziarul New York Times, care adauga ca retailerul online este in discutii cu trei studiouri de film din Hollywood.
Conform sursei anonime a ziarului, Paramount, Universal si Warner online , IMDB, va avea un avantaj semnificativ in fata oricarei concurente, tinand cont ca rezultatele cautarii unui film sau actor specific, cu ajutorul Google sau Yahoo!, returneaza ca prima pagina, pagina IMDB. IMDB a inregistrat 15.1 vizitatori unici in luna Februarie a anului curent.

Amazon a refuzat sa comenteze.

Daca va lansa un serviciu special pentru filme, va avea in mod sigur, competitie din partea Apple.
La fel cum a facut cu muzica digitala, lansand mai intai software-ul gratis iTunes si apoi dispozitivul digital iPod, pe care le-a combinat mai tarziu in Magazinul Muzical iTunes , Apple s-a pozitionat treptat la startul filmelor digitale.

Includerea software-ului numit Primul rand (Front Row) si adaugarea unui port TV la noul mini Intel Mac, sunt doar cateva impulsuri pentru a alege download-urile video de la iTunes si si suportul video pentru noile iPod-uri.
Probabil mult mai important este faptul ca, studiourile de film sunt constiente ca vor putea avea o baza de date demna de invidiat, care sa contina inregistrarile tuturor livrarilor si a continutului digital , ca de altfel si arhitectura sistemului care suporta ultimele standarde de calitate in ceea ce priveste inregistrarile video.

Luna trecuta, The Wall Street Journal, a subliniat ca Amazon va introduce in curand un serviciu de inscriere pentru muzica digitala, sustinut de propriul player portabil .


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele