IT & C

Amazon.com isi reduce substantial pierderile

Amazon .com, companie americana cu activitati comerciale on-line, si-a redus la jumatate pierderea neta in trimestrul doi 2003, de la 93,3 milioane dolari in 2002 la 43,3 milioane dolari, datorita succesului inregistrat de campaniile promotionale si a altor oferte de livrare gratuita, informeaza AFP.

Prin excluderea costurilor legate de ofertele promotionale, grupul american a inregistrat un beneficiu de 42 milioane dolari, sau un beneficiu pe actiune de 10 centi, comparativ cu o pierdere de patru milioane sau un cent pe actiune in trimestrul doi 2002. Pe ansamblul anului curent, Amazon.com estimeaza o cifra de afaceri cuprinsa intre 4,9 si 5,1 miliarde dolari, cu 25-30 la suta mai mare decat in 2002.

Vanzarile prin internet au atins in trimestrul doi circa 1,1 miliarde dolari, fata de 805 milioane dolari in anul anterior. Cifra de afaceri a crescut cu 64 la suta in America de Nord (SUA si Canada) si cu 36 la suta in Marea Britanie, Franta, Germania si Japonia. Vanzarile in aceste ultime patru tari s-au ridicat la 397 milioane dolari, crestere explicata prin efectul ratei de schimb pozitive determinat de slabiciunea dolarului fata de euro. Rata favorabila de schimb a adus incasari suplimentare de 55 milioane dolari.

Pragul valorii cumparaturilor pentru care Amazon.com le livreaza gratuit este de 40 dolari in Marea Britanie, 25 dolari in SUA si 20 euro in Franta. In SUA, grupul american ofera o reducere de 30 la suta pentru orice achizitie de carte cu pret mai mare de 15 dolari, precum si economii semnificative pentru cumpararea de produse electronice , CD, si DVD.

In trimestrul trei, estimarile indica o cifra de afaceri intre 1,075 si 1,15 miliarde dolari, cu 26-35 la suta mai mare decat cea din perioada similara a anului anterior.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele