IT & C

#facebook #furt #date personale

Afla cum sa te protejezi impotriva furtului de identitate pe Facebook

Datele personale publicate pe Facebook, pot ajuta infractorii sa-ti fure identitatea. Tu stii ce informatii cauta hotii?

Numele animalului de casa sau numele ultimei institutii de invatamant absolvita nu ar trebui publicate pe .

Date despre care credem adesea ca ar fi inutile in mainile unor straini rau intentionati pot fi folosite pentru a raspunde intrebarilor de securitate folosite pentru protectia contului de email sau a contului bancar.

Un studiu realizat de compania americana de management al riscului arata ca cei mai multi utilizatori ai Facebook isi publica data nasterii , locul nasterii si adresa de email in profil, fara sa-si dea seama ca aceste informatii pot fi folosite de hotii de identitate.

Iata cele mai importante sfaturi pentru protectia ta pe Facebook:

  • Nu publica niciodata data exacta a nasterii si locul nasterii. Acestea sunt informatiile cele mai importante pentru hotii de identitate.
  • Nu-ti publica adresa sau numarul de telefon.
  • Controleaza cine are acces la informatiile tale personale. Consulta setarile de securitate si restrange grupul celor care au acces la la prietenii tai adevarati.
  • Nu mai publica informatii despre calatorii in avans. Daca vrei neaparat sa te lauzi, poti publica informatia dupa ce te-ai intors.
  • Evita chestionarele care iti cer informatii personale . Te poti amuza cand completezi un quizz de tipul "10 lucruri pe care nu le stiu altii despre mine" sau "Lucrurile mele preferate", insa aceste informatii pot fi folosite de persoane rau intentionate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele