IT & C

Actionarii Orange se extind in Spania

France Telecom , actionarul principal al grupului Orange, a anuntat miercuri ca va cumpara operatorul spaniol de telefonie mobila Amena, in cadrul unei tranzactii mixte in numerar si actiuni. Compania franceza face acest pas pentru a genera cresterea profitului in cursul anului viitor.
Amena va ceda 80% din actiunile sale in schimbul sumei de 6,4 miliarde de euro. Celor de la FranceTelecom le vor reveni totusi active in valoare de 8,9 miliarde de euro, care includ avanteje fiscale de 1,7 miliarde de euro.

PROPORTII. Tranzactia este cea mai mare investitie straina facuta de France Telecom in ultimii patru ani si semnaleaza cresterea numarului de achizitii si preluari in sectorul telecomunicatiilor. Achizitia va fi finantata partial prin emiterea de actiuni in valoare de 3 miliarde de euro, prin intermediul unei majorari de capital.

Acordul, care evalueaza Amena la 10,6 miliarde de euro, va determina cresterea profitului net pe actiune al France Telecom, la 12 luni dupa finalizare , se arata intr-un comunicat al companiei franceze. Amena face parte din grupul spaniol Auna, care are si o divizie de telefonie fixa, si ai carei principali investitori sunt Endesa, Union Fenosa si Banca Santander .

France Telecom a incheiat in al doilea trimestru al acestui an un acord prin care si-a marit participatia la Orange Romania prin cumpararea unui pachet detinut de un grup de actionari minoritari pentru suma totala de 523 de milioane de dolari. Conform acordului, pachetul detinut indirect de France Telecom la Orange Romania a crescut de la 73,27% la 96,63%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele