IT & C

#respingere #parlamentul european #acta

ACTA a fost respinsa in Parlamentul European

Legislatia care ameninta libertatea internetului in Europa a fost respinsta de Parlamentul European, lucru ce inseamna ca nicio tara din Europa nu mai poate adopta ACTA.

Parlamentarii europeni au votat impotriva ACTA afisand pancarte cu "Hello Democracy, Goodbye ACTA", iar acordul international nu va putea intra in vigoare in Europa.

ACTA ar fi permis masuri impotriva pirateriei online care amenintau libertatea internetului si chiar drepturile cetatenilor europeni, scrie BBC.com.

Acordul international a fost semnat de 8 tari, insa niciuna nu l-a ratificat pana acum. ACTA poate intra in vigoare doar daca minim 6 tari din cele 8 il ratifica: Australia, Canada, Japonia, Maroc, Noua Zeelanda si SUA.

Protestele civile ar putea insa impiedica adoptarea ACTA in tarile care au aderat initial la intelegere, la fel cum opozitia europenilor a influentat probabil decizia luata in Parlamentul European.



Sursa foto: Timesofmalta.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele