IT & C

Abonamentele la cablu TV se vor scumpi cu circa 10%

Tarifele practicate la abonamentele la cablu vor creste in urmatorii trei ani cu circa 10%, ne-a declarat presedintele Asociatiei de Comunicatii prin Cablu, Radu Petric. Acest procent va fi generat de cresterea costurilor aferente salariilor. Majorari suplimentare vor fi determinate de cresterea contributiilor pentru drepturile de autor sau ale celor pentru Fondul National de Cinematografie .

"Orice procent marit de factori externi se va regasi in abonamentul platit de consumatori", afirma presedintele ACC. Cablistii nu se grabesc sa mareasca tarifele. "Efectul oricarei majorari este reducerea numarului de abonati ", a afirmat Petric.

In urma introducerii TVA la serviciile de retransmisie prin cablu a programelor de televiziune, in luna iulie, numarul de clienti ai operatorilor a scazut cu 1-2%. Reprezentantii companiilor afirma ca reducerea numarului de abonati va influenta investitiile in retelele de comunicatii. (C. Stegarescu)



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele