IT & C

#superspeed usb #usb 3.0 #asus #placa de baza

A fost prezentata prima placa de baza certificata USB 3.0

Asus P6X58D Premium este prima placa de baza a producatorului certificata oficial de catre USB Implementation Forum (USB-IF) privind integrarea tehnologiei USB 3.0 .

Bazandu-se pe designul si pe performantele sale modelul P6X58D Premium a fost validat pe data de 5 ianuarie 2010 pentru adoptarea conform standardelor a interfetei USB 3.0 sau, altfel spus, pentru compatibilitatea SuperSpeed USB .

Super USB

Astfel, modelul Asus devine prima platforma PC din industrie care a primit certificarea USB 3.0. Cu noua tehnologie, P6X58D Premium va atinge viteze de 10 ori mai mari comparativ cu produsele care folosesc USB 2.0.

Prin intermediul interfetei USB 3.0, utilizatorii vor putea transfera mult mai rapid fisierele mari si continutul multimedia de pe dispozitivele mobile avansate. Modelul P6X58D Premium are la baza chipsetul Intel X58 si socket-ul Intel LGA 1366, oferind suport si pentru viitoarele procesoare cu 6 Core-uri produse pe 32nm.

Pe intreaga linie

Asus a introdus tehnologia USB 3.0 pe intreaga linie de placi de baza echipate cu socket-urile Intel LGA 1366, Intel LGA 1156 si AMD AM3. Un Bridge Chip unic pe PCIe X4 disponibil pe platforme precum Asus P7P55D, impreuna cu un card de expansiune U3S6 PCIe fac accesibile viteza USB 3.0 si noua latime de banda SATA 6Gb/s.

Acest circuit integrat aflat pe placa de baza va elimina limitarile ce afectau transmisiile de date, imbunatatind performantele cu pana la 50%. Astfel, un film HD de 20 GB va putea fi transferat in mai putin de 70 de secunde, iar o melodie de 4 MB in 0,01 secunde.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele