IT & C

#camera video #hd #obiectiv foto

A fost prezentata prima camera video HD cu obiective interschimbabile

Cei care prefera sa faca filmari HD , dar nu dispun decat de obiectivul modelului primesc o veste buna. Japonezii au prezentat prima camera video capabila de filmari HD cu obiective interschimbabile.

Modelul este de fapt un Sony Handycam NEX-VG10 si dispune de acelasi senzor CMOS Exmor APS HD care se afla integrat si in camerele foto NEX-5 si NEX-3, primele aparate foto capabile sa fotografieze in 3D. Mai mult, obiectivele modelelor vor fi compatibile cu cele ale camerei video si viceversa.

Astfel, Sony NEX-VG10 poate face filmari video la calitate de Blu-ray, adica 1920 x 1080 px, in format AVCHD. In plus, modelul poate capta imagini asemenea unui aparat foto DSLR cu maxim 14.2 MP. Ca si in cazul camerelor foto, lentilele modelului pot fi schimbate cu un adaptor special denumit A-mount.

Printre tehnologiile din dotarea aparatului se numara stabilizatorul de imagine cu functia Active Mode, control al irisului si autofocus silention. Sony Handycam NEX-VG10 vine la pachet cu o serie de accesorii si este compatibil si cu carduri SDHC/ SDXC . Camera video va fi disponibila din luna septembrie 2010 si va costa aproximativ 2.000 USD.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele