IT & C

#25 nm #flash nand #micron #intel

A fost prezentanta oficial tehnologia NAND pe 25 nanometri

Intel Corporation si Micron Technology, Inc. au anuntat prima tehnologie NAND pe 25 nanometri (nm) din lume.

Aceasta asigura cresterea capacitatea de stocare a unor gadget-uri precum smartphone-uri, playere media si noua clasa de inalta performanta de solid-state drive-uri (SSD).

Memoria flash NAND

Memoria flash NAND stocheaza datele si alte informatii media continute de produsele electronice, retinand informatia chiar si atunci cand alimentarea cu energie este intrerupta. Evolutia catre procese NAND la scara tot mai mica permite in continuare dezvoltarea si introducerea de noi utilizari pentru tehnologie.

Procesul pe 25 nm nu reprezinta doar tehnologia NAND la scara cea mai mica existenta, ci si tehnologia de semiconductori la cea mai mica scara din lume, o realizare tehnologica, care va permite stocarea mai multor fisiere cu muzica, clipuri video si alte date de catre produsele electronice de larg consum si aplicatiile de computing existente in prezent.

8 GB in 25 nm

Dispozitivul pe 25 nm, de 8 GB, este distribuit acum sub forma de mostre (sampling), estimandu-se ca va intra in productia de serie in al doilea trimestru al lui 2010. Pentru producatorii de electronice de larg consum, dispozitivul ofera cea mai mare densitate intr-o matrita cu tehnologie multi-level cell (MLC) 2 bits-per-cell, care se potriveste unui standard al industriei, o capsula de tip TSOP (thin small-outline package).

Noul dispozitiv de 8 GB, pe 25 nm, reduce numarul de chip-uri cu 50% fata de generatiile anterioare, permitand obtinerea unor design-uri mai mici , dar cu densitate mai mare si mai eficiente in ceea ce priveste costurile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele