IT & C

#bitdefender #removal kit #zimuse

A fost lansat un utilitar pentru eliminarea viermelui Zimuse

BitDefender a dezvoltat un utilitar pentru a indeparta cea mai noua amenintare informatica denumit Win32.Worm. Zimuse .A., o variata mai puternica virusului Code Red care a aparut in 2001.

Pana in acest moment sunt cunoscute doua variante (A si B) ale viermelui Zimuse care este deghizat sub forma unui test de inteligenta sau ca diverse arhive zip.

Cum se comporta Zimuse

Imediat ce acesta este executat, viermele va incerca sa se raspandeasca pe mediile de stocare mobile atasate calculatorului si va rescrie Master Boot Record, o zona a hard disk-ului, la 40 de zile de la infectare pentru varianta A si 20 de zile pentru varianta B.

"Testul de inteligenta" se transmite prin e-mail-uri, site-uri torrent, DC hub-uri, si a altor servicii de partajare in retea. Detectarea virusului este mult mai dificila din cauza ca acesta ramane inactiv o perioada mai lunga de la momentul infectarii.

dezinfectie

Utilizatorii care nu sunt siguri daca sunt infectati cu acest vierme pot verifica starea calculatorului in mai putin de 30 secunde ruland utilitarul BitDefender QuickScan. Utilitarul de scanare este disponibil pe pagina web care contine informatii despre Zimuse. Utilitarul de eliminare a acestui vierme poate fi gasit la o pagina web dedicata.

Dupa ce descarcarea utilitarului de dezinfectie (fi?ier executabil de capacitate 201KB, utilizatorii care au privilegii limitate de acces in Windows XP, trebuie sa dea click dreapta pe fisierul "zimuse-removal-tool.exe" si sa aleaga optiunea "Run as Administrator". Se ecomanda un restart al sistemului dupa ce operatiunea este completa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele