IT & C

A doua iesire in spatiu pentru cei de la Endeavour

Astronautii navetei Endeavour au avut cea de-a doua iesire in spatiu din cele cinci prevazute in misiune. Echipajul va poposi 12 zile pe Statia Spatiala Internationala , timp in care trebuie sa asambleze robotul canadian Dexter si sa ataseze la statie primul element din imensul laborator japonez, numit Kibo, adica speranta.

Doar doi dintre cei sapte astronauti de pe Endeavour au iesit in spatiu. Este vorba de veteranul Richard Linnehan si partenerul sau, Michael Foreman. Perechea de astronauti s-a ocupat acum de asamblarea robotului canadian cu doua brate, botezat Dexter.

In urmatoarele trei iesiri in spatiu, echipajul navetei americane va incerca sa ataseze la Statia Spatiala Internationala primul element din imensul laborator japonez, numit Kibo. Laboratorul, care va fi transportat pe bucati, valoreaza aproape doua miliarde si jumatate de dolari. Prin aceasta actiune, Japonia devine membru cu drepturi depline al statiei, alaturi de Statele Unite, Rusia si Europa.

Naveta Endeavour a fost lansata in urma cu 5 zile de la centrul Kennedy din Florida. Pentru misiunea spatiala de 16 zile, naveta a fost alimentata cu aproape 2 milioane litri de hidrogen si oxigen in stare lichida.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele